Thema piraten (week 2)

 Ahoy piraten! 

Deze week leerden we verder over piraten. 

Dinsdag zijn we voor de laatste keer dit schooljaar nog eens naar de bioklas geweest. We mochten met juf Veerle nog eens rondkijken in de bioklas. De kikkervisjes bestuderen, visjes kijken, de muizen aaien,....

Nadien zijn we de tuin ingetrokken. Lekker spelen in de tuin, beestjes zoeken, zonnebloemen planten, rabarber proeven,.... Het was weer een fijne dag.


Woensdag was het feest! Fadhila was jarig! Hoeraaaaaaaa!


Donderdag konden we voor de laatste keer nog eens spelen in onze piratenboot. We schilderen Woeste Willem, speelden voor de laatste keer de piratenspelletjes,....
In de namiddag kwam juf Ilse op bezoek. Juf Ilse had onze hele klas vol gezet met spelletjes en opdrachtjes. We mochten op ontdekking gaan. We leerden de cijfers, tellen,... We maakten torens. Beer wou altijd MEER en vlinder wou altijd MINDER. 
Onze rode bijtjes gingen naar tante Nicky in de klas. 

Vrijdag was het piratenfeest! 
We vonden een schatkist en een brief. De schatkist was op slot, maar we hadden geen sleutel. Dan maar goed de opdrachtjes en spelletjes spelen.......want dan zou Piraat Pim zijn papegaai sturen met de sleutel van de schatkist. Spannend!
We hadden ook wel een beetje pech, als echte piraten zijn we moeten vluchten voor de regen.... En we hadden nog geen papegaai gezien.... Gelukkig vond hij ons in de klas en kon hij ons daar de sleutel van de schatkist geven. 
Wat een leuke dag!

Een heel fijn weekend allemaal!

Klik hier voor de foto's van deze week



Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema kunst (week 2)

Thema kunst

Thema ijsjes/zomer/...