Week na de paasvakantie

 Hier zijn we weer. Wat een blij en fijn weerzien na twee weken vakantie.


Op maandag was tante Myrthe in de klas. Samen spelen en de klas ontdekken. Wat fijn!

Op dinsdag hadden we bezoek in onze klas. Juf Ilse van het eerste leerjaar kwam met ons wat schrijfkrulletjes en -lussen oefenen. Dat ging al goed!


Onze rode bijtjes zijn samen met tante Nicky gaan spelen in ons zaaltje. Wat een fijne dag.

Deze week zijn we ook gestart om in de klas onze vriendenboekjes aan te vullen. We kleurden onze vraagjes in (wat vind ik leuk? Wat lust ik graag?.....). Ons vriendenboekje groeit elk jaar met ons mee. De kleuters kunnen hier ook steeds in kijken in de boekenhoek.


Op vrijdag was Tientje tel er weer. Deze week ontdekten we cijfer '3'. We probeerden zelf een '3' te schrijven, ontdekten hoeveel 3 is, leerden de '3' herkennen tussen de cijfers,.... En voor wie er al zin in had; we leerde 3 ook splitsen. We hadden 3 snoepjes en 2 kindjes. Hoe kunnen we dat allemaal verdelen?:)

Volgende week leren we over piraten. Onze bijtjes hebben er duidelijk zin in:) We maakten vandaag van onze poppenhoek al een beetje een piratenhoekje. Ze hebben er duidelijk zin in:)


Wie thuis spulletjes heeft over piraten, mag dit zeker mee naar de klas nemen.

Heel fijn weekend!

Klik hier voor de foto's van deze week

Dit verhaaltje gaan we volgende week ook vertellen in de klas. We hebben er deze week al een klein stukje van gehoord. Wie zin heeft, kan thuis al eens luisteren.

Het verhaal 'Woeste Willem'

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema kunst (week 2)

Thema kunst

Thema ijsjes/zomer/...