Thema ridders (week 1)


Op maandag was tante Lois in onze klas. We knutselden met haar mooie bloempjes voor de week van de kinderopvang. 

Dinsdag hoorden we plots iemand in onze gang. Het was een ridder. Ridder Ruddy. Hij was verdrietig want hij was alles vergeten..... 
Samen met de kindjes zochten we uit waar ridders woonden, wat ze deden,...... Om ridder Ruddy helemaal blij te maken, hebben we onze poppenhoek omgetoverd tot een kasteel.

Vanaf nu kan ridder Ruddy in ons kasteel in de klas wonen. 

Woensdag hebben we een uitstapje gemaakt naar een kasteel. Samen met de rikkiklas zijn we opzoek gegaan naar een echt kasteel. Ondertussen deden we ook wat opdrachtjes. 
Joepie, kasteel gevonden en alle opdrachtjes goed gelukt! Met onze letters dat we verdienden konden we het woordje 'ridder' maken. 


Na ons kasteelbezoekje hadden we natuurlijk weer veel nieuwe inspiratie om ons kasteel in de klas wat verder af te werken.

Donderdag was het feest in de klas! We vierden Liz haar verjaardag! Hoera voor Liz!

Vrijdag speelden we fijn verder in de klas in ons kasteel, we speelden met de popjes en de kastelen, we maakten kastelen van plakzand, .... We hebben ook beoefenend om eens zelf kantelen te kunnen tekenen. Dat is niet makkelijk kantelen tekenen.... Maar in het schuim is het wel heel leuk om te oefenen:) 


We hadden ook nog een echte prinses op bezoek. De prinses van Viesvuilland. De kleuters hebben goed gesorteerd en de prinses geholpen. Nu heeft ze ook weer een proper landje.

Volgende week gaan we verder leren over de ridders en de kastelen!
Een heel fijn weekend!






Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema kunst (week 2)

Thema kunst

Thema ijsjes/zomer/...