Thema ridders en jonkvrouwen (week 3)

 Ons laatste ridderweekje! Maar wat een week!

Maandag was tante Lois in onze klas. We knutselden schilden en maakten onze ridderhelmen af.

Dinsdag speelden we nog voor de laatste keer in ons kasteel in de klas. We deden dobbelsteenspelletjes, werkten nog af wat er moest afgewerkt worden,....

In de namiddag was het weer 'ik pen'- tijd (schrijfmotoriek). De koning had ons vorige keer goed leren zwaaien. Dus hoog tijd om iets nieuws te leren. Een juiste schrijfhouding. De koning kreeg de hulp van de minister. De minister leerden ons om goed te gaan zitten en ons potlood goed vast te houden.
Puntje, slijpsel, stukje kleur (vraag maar eens aan je kleuteršŸ˜€).

Woensdag was een spannende dag! Ons ridderfeest! 
Samen met de andere klasjes maakten we ons klaar voor het enige echte RIDDERFEEST! Eerst aten we gezellig samen aan de lange tafels brood en dronken we een ridderdrankje. Nadien waren onze dansbenen helemaal klaar om te gaan dansen op het feest.
Als echte ridders en jonkvrouwen zijn we naar huis kunnen gaan:)

Donderdag hebben we onze klas terug omgetoverd naar een gewone klas ipv kasteel. De kleuters hielpen de poppenhoek terug in te richten. We dachten ook eens samen na wat we nog allemaal graag in ons poppenhoekje zouden willen. Vele goeie ideeƫn. We gaan er samen werk van maken om onze poppenhoek aan te vullen.

In de namiddag hadden we nog een leuke riddernamiddag. Over de hele kleuterschool was er van alles te doen; schminken, dansen, stokpaardje rijden, filmpje kijken, luisteren naar een ridderverhaal, koekjes versieren,.... Wat een heerlijke namiddag.


Vrijdag sloten we de week af met de verjaardag van Hembez! Zij is jarig in de vakantie! Gelukkige verjaardag!



Klik hier voor de foto's van deze week

Klik hier voor de foto's van de riddernamiddag

Klik hier voor de foto's van 'ik pen'


Een hele fijne vakantie!
Dikke zoenen voor de allerliefste bijenkapoenen ❤

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema kunst (week 2)

Thema kunst

Thema ijsjes/zomer/...