Gezonde week

 Appel, peertje en banaan!
Fruit dat moet je eten!
Stop het nu maar in je mond,
fruit dat is gezond! HEY!


Deze week was het onze gezonde week! We deden extra ons best om gezond te eten en genoeg te bewegen!


Het was weer een hele leuke week.
Maandag zijn we gestart met een toneeltje. Tante Annelies en tante Lois hadden veel honger..... Maar hadden ze wel een gezonde brooddoos bij?



In de klas stonden er verschillende spelletjes klaar over groenten en fruit. 
In de namiddag was tante Lois in ons klasje. We leerden zwaaien zoals de koning van ons verhaaltje (schrijfmotoriek).



Dinsdag zijn we gaan turnen met tante Lois. In de klas speelden we het spelletje Halli Galli. We tekende ook een fruitmand. We oefenden zo de grote zwaaibeweging op ons blad.
In de namiddag hielden we met de rikkiklas een gezonde loop. We liepen toertjes op de speelplaats en verzamelde zo allerlei gezonde dingen.



Woensdag was het een lekkere fruitdag. We proefden in onze kring van verschillende fruitsoorten. We kregen een groene stip en een rode stip op onze handen. Vonden we het lekker, lieten we de groene stip zien, vonden we het toch niet zo lekker, de rode stip. 
Iedereen heeft alles geproefd en nadien waren er ook steeds veel groene stippen te zien. Jaja, wij lusten echt graag fruit!
Nadien sneden we fruit voor een lekkere fruitsla. Mmmm dat was lekker.



Donderdag was het een knutseldagje. Onze kring werd een fruitwinkeltje vol met prenten van fruit. Op de tafels in de klas lag verschillend materiaal klaar. Verf, stiften, lijm, scharen,.... De kleuters gingen zelf aan de slag waar ze zin in hadden. We hadden maar 2 afspraakjes; iedereen zou één keer langsgaan in de fruitwinkel en de fruitjes moesten ook wel dezelfde kleurtjes als de echte fruitjes hebben.
Gelukkig hadden we voorbeelden genoeg in de klas. We hielpen elkaar met knippen, schortjes aan en uit doen,...... Wat een bezige bijtjes waren wij:)


Donderdag namiddag hadden we ook startviering met alles kleuters samen. Nu zijn we er echt helemaal klaar voor om met iedereen samen er een leuk schooljaar van te maken! 


Vrijdag was het onze soepdag. We maakte lekkere soep. Samen gezellig groenten snijden voor onze soep. Wat ging dat goed.
s' Middags hebben we met z'n allen lekker kunnen smullen van onze soep. Dat was lekker!


Volgende week gaan we leren over dieren. Moest je een huisdier hebben (of oma of opa of....) je mag gerust een foto doorsturen.

Een heel fijn weekend en tot dinsdag! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema kunst (week 2)

Thema kunst

Thema ijsjes/zomer/...