Gezonde week


 Fit! Gezond! Het hele jaar rond! Deze week leerden we over gezond zijn. 


Op maandag was het weer boekenpret met tante Els (volgende week met de andere groep bijtjes). We hadden een gek prentenboek 'Doppertjeslijm'. We tekenden ons zelf in het mega groot en ook in het klein,.....


We leerden deze week de begrippen 'heel' en 'half'. We aten hele appels of halve appels, we sneden het fruit in de helft, puzzelden met halve stukken fruit, maakten 'soep' met receptkaarten,.....


We deden proefspelletjes, schilderden groenten en fruit van onze fruitmand, speelden spelletjes, speelden in ons fruitwinkeltje,.... Een echte gezonde week:)


's Middags waren de tantes ook wel een beetje nieuwsgierig of er ook gezonde brooddozen waren! Wauw, dikke duim, wat fijn om die gezonde brooddozen te zien! De kleuters hebben lekker gesmikkeld en gesmuld van al dat lekkers. 

Op woensdag was het feest in de klas. Liz werd 4 jaar! Hoera!!!


We werden deze week ook uitgedaagd om goed te bewegen! Geen probleem voor de bijen. We deden een 'gezondeloop'. De kleuters liepen rondjes op de speelplaats, maar moesten steeds iets gezond meenemen op hun looptocht! Wat een loopkampioenen! 

Donderdag was het soepdag! Samen groenten snijden en soep maken. Wat fijn! Gelukkig hadden we ook wat helpers voor de afwas:)




Wat een lekkere soep! MMMMM!


Het was weer een hele leuke week! 

Klik hier voor de 'gezonde foto's' :)


Denken jullie nog eens aan het diertje (knuffeltje) dat jullie meegekregen hebben van de klas? Nog enkele vriendjes hebben hun knuffeltje nog thuis liggen. Wij zouden ze graag ons koffertje terug willen vullen om terug aan Elly te geven.


PS: maandag gaan we naar het bos. Vergeet je laarzen en regenjas niet. 


Een heel fijn weekend allemaal! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Thema kunst (week 2)

Thema kunst

Thema ijsjes/zomer/...