Een STEEN-goed schooljaar!


'Ik ben ridder Ferre, en ik ben niet bang!'

We leerden deze week ridder Ferre kennen. Met een klein hartje, maar dapper als een ridder gaat hij naar school! Onze bijtjes zijn even dapper als ridder Ferre!
Stoer en dapper leerden ze de klas verder kennen! We speelden in de zandbak, speelden leuke spelletjes, hadden een stenenbak in de klas,.... Alles om er een een STEEN-goed jaar van te maken! 


Op maandag mochten onze tweede kleuterklassers mee naar tante Nicky. Zij mochten daar de klas gaan ontdekken en spelen met de andere kindjes van de tweede kleuterklas. Joepie, dat was leuk!


Op dinsdag waren alle bijtjes terug gewoon in de bijenklas en begonnen we de dag met een toneeltje. De tantes speelden het verhaal van ridder Ferre na. 
Daarna was het tijd om te spelen in de klas. Torens bouwen (zelfs torens van dikke stenen), spelen in de poppenhoek, verhaaltjes luisteren in de luisterhoek, ..... 
Onze handen hebben we deze week ook goed vuil gemaakt (oeps....onze kleren misschien ook een beetje 😊 sorry)
We 'draaiden rondjes'! We deden dit eerst op de speelplaats. Stappen op de grote en kleine cirkels op de speelplaats. Zo konden we met heel ons lijfje ontdekken hoe de cirkel gaat. Nadien draaiden we rondjes in scheerschuim. We maakten grote cirkels in het schuim. 
'Rondjes draaien, rondjes draaien, 
alle kleuren door elkaar! 
Rondjes draaien, rondjes draaien,
nee, ik ben nog lang niet klaar
Rondjes draaien, rondjes draaien, 
rood, oranje, geel en groen
Rondjes draaien, rondjes draaien,
zo moet je dat doen!'

Op woensdag speelden we spelletjes in de klas. Op woensdag proberen we vaak een spelletjesvoormiddag te houden. Op alle tafeltjes staan er spelletjes en de kleuters kunnen kiezen welke ze graag willen spelen. Zo leren alle bijtjes elkaar ook goed kennen van de twee klassen. 
Na de speeltijd was er poppenkast van Tommie en Lotje. Wel een beetje gek wat Tommie en Lotje allemaal meemaken!

Donderdag was het weer fijn spelen in de klas en turnen met tante Els. We gingen ook schilderen....maar zonder penselen. We gingen eens proberen of het met stenen ook zou lukken. 
We hadden ook al een klein beetje spannende kriebels in onze buik.....want het was nog maar 1 nachtje slapen voor we naar de kermis zouden gaan.

En dan vrijdag was het zover! Naar de kermis! Wat een leuke voormiddag (kijk maar naar de lachende gezichtjes op de foto's)!





Rarara, waar zullen we volgende week over leren?! Zou het thema kermis zijn?

Een heel fijn weekend allemaal en tot maandag! 

PS: tante Els zal op maandag mee in de bijtjesklas staan ipv tante Hannah! 


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Thema kunst (week 2)

Thema kunst

Thema ijsjes/zomer/...